Рух по тунелю на Поштовій площі в Києві буде відкрито 8 серпня.

Як повідомляє кореспондент ForUm'у, про це підчас брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

«Уряд допомагає Києву створити автомагістраль безперервного руху від Столичного шосе до Оболоні. Вже побудовано 5 об'єктів. А зараз створюється останній, 6 об'єкт - транспортна розв'язка на Поштовій площі. Повністю роботи повинні бути завершені до кінця року. 8 серпня буде відкрито рух по тунелю на Поштовій площі», - повідомив він.

Вілкул нагадав, що створення магістралі безперервного рух починалося в Києві у 2010 році, в рамках цього проекту в експлуатацію ввели 5 об'єктів.

«На створення цих об'єктів держава виділила понад 800 млн грн. Реконструкція Поштової площі дозволить збільшити пропускну здатність цього вузла з 85 тисяч до 110 тисяч автомобілів на добу. Крім того, передбачено реконструкцію історичної частини Поштової площі, що дозволить забезпечити вільний прохід людей до Дніпра і до прогулянкових катеріфв», - зазначив віце-прем'єр.

За його словами, загальна вартість проекту реконструкції складає 426,2 млн грн.

«Для реконструкції транспортної розв'язки на Поштовій площі використовується механізм співфінансування 50 на 50, згідно з яким половину вартості оплачує уряд, а решта коштів надходить з місцевого бюджету», - пояснив Вілкул.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247