Землетрус магнітудою 5,3 зафіксовано у вівторок, 30 липня, в Мармуровому морі, повідомляє Департамент з надзвичайних ситуацій і стихійних лих Туреччини.

За даними відомства, кілька підземних поштовхів магнітудою від 2,5 до 5,3 бала сталися у вівторок вранці в Мармуровому морі в безпосередній близькості від Стамбулу з епіцентром у Гекчеада. Місцеві ЗМІ повідомляють про те, що поштовхи відчувалися в Стамбулі, однак про руйнування і жертви не повідомляється, повідомляє РІА «Новини».

«Нічого особливо в цьому землетрусі немає. Землетруси в районі Мармурового моря - звичайне явище. Можливо, найближчим часом будуть зафіксовані нові поштовхи», - заявив телеканалу TGRT сейсмолог, професор Стамбульського університету Шериф Бариш.

Значна частина турецької території розташована в сейсмонебезпечних районах. Два найсильніші землетруси в Туреччині сталися у 1999 році і забрали понад 17 тисяч життів. Останній великий землетрус стався в провінції Ван на сході країни у 2011 році. Тоді загинули більше 600 осіб.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207