Співробітники Служби безпеки України в Києві та Київській області викрили і припинили діяльність міжнародного злочинного угруповання, причетного до організації та функціонування каналу незаконного переправлення осіб через державний кордон і торгівлі людьми. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Громадянин Республіки Молдова і громадянка України підозрюються в тому, що вони підшукували і вербували на території нашої держави осіб з обмеженими фізичними можливостями і тих, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. Надалі зловмисники незаконно переправляли цих громадян через державний кордон до сусідньої країни для подальшої трудової експлуатації, зокрема для примусу до жебракування.

11 липня п.р. співробітники СБУ затримали організатора угоди, громадянина Республіки Молдова, який намагався пішки переправити українського громадянина, у якого відсутня ліва верхня кінцівка, до Росії поза пунктом пропуску «Мілове» Луганської області. У той же день оперативники затримали і його спільницю, жительку Дніпропетровщини.

Обом учасникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України. Рішенням Печерського районного суду організатору обрано запобіжний захід - арешт. Встановлюються й інші члени злочинного угруповання, а також особи, які постраждали внаслідок цих протиправних дій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231