Триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до травмування потерпілого) Кримінального кодексу України за фактом дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 17 липня в Коростишівському районі з вини водія пасажирського рейсового автобуса. Про це повідомляє сектор по зв'язках з громадськістю Управління МВС України в Житомирській області.

За словами водія автобуса, причиною ДТП стала перешкода у вигляді легковика, який рухався в попутному з маршрутним засобом напрямку.

Під час огляду місця ДТП з автобуса було вилучено відеофіксатор руху. Однак виявилося, що з ним вже хтось встиг попрацювати, знищивши всі дані. Але експертам вдалося відновити вилучені файли відеозйомки, де чітко було зафіксовано момент втрати водієм автобуса управління при спробі здійснити випередження легковика, що рухався попереду маршрутки.

Результати експертиз довели провину водія автобуса у вчиненні ДТП. Днями йому було офіційно повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину.

«Під час допитів він зізнався, що не знає Правил дорожнього руху і навіть не заперечував факт вживання алкогольних напоїв після скоєної ДТП», - повідомили в міліції.

Поки винуватцеві ДТП офіційно повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину. У зв'язку з тяжкістю вчиненого і наявністю об'єктивних доказів провини водія автобуса, слідчі міліції за погодженням з обласною прокуратурою звернулися до районного суду з клопотанням про тимчасове обмеження водія маршрутного автобуса в користуванні спеціальним правом - управління транспортним засобом і про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Однак районний суд обидва клопотання залишив без задоволення.

Нагадаємо, мікроавтобус перекинувся 17 липня на 119 км автодороги Київ - Чоп у Коростишівському районі. Унаслідок ДТП сім пасажирів мікроавтобуса отримали тілесні ушкодження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130