У Києві розгортається чергова будівельна афера: під приводом будівництва житла для медпрацівників комунальне підприємство «Спецжитлофонд» збирається позбавити жителів Печерського району одного з останніх зелених оазисів центру столиці - Звіринецького урочища.

Про це заявив головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» Віталій Черняховський, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на прес-центр «Форуму».

У безпосередній близькості від корпусів Київської міської клінічної лікарні №12 (вул. Професора Підвисоцького, 4а) повним ходом йде вирубка вікових дерев.

«Грубим чином порушені санітарні норми, згідно з якими ділянка лікарні, розташована на території житлової забудови населеного пункту, повинна мати по периметру смугу зелених насаджень. Тепер замість природного ландшафту пацієнти лікарні дивитимуться на стіни чергового залізобетонного монстра, розрахованого на 511 квартир», - констатував Черняховський.

«Цинічність, з якою діють ініціатори даної афери, вражає - вони стверджують, що будинок будується для нужденних медичних працівників. Але ж простіше і дешевше будувати на околиці міста. Протиприродна тяга забудовників до Печерська пояснюється просто - з дозвільних документів зрозуміло, що значна частина квартир буде продаватися за ринковою ціною. Незважаючи на свій комунальний статус, КП «Спецжитлофонд» має інвестиційний відділ, який торгує нерухомістю», - підкреслив лідер «Форуму порятунку Києва».

«Форум порятунку Києва» звертається до столичної влади і особисто до голови КМДА Олександра Попова з вимогою стати на бік киян і не допустити варварського будівництва.

Усіх небайдужих громадян закликають підтримати ініціативу мешканців прилеглих до незаконної забудови вулиць Професора Підвисоцького і Драгомирова і взяти участь у мітингу протесту, який відбудеться 30 липня (вівторок) о 8.30 за адресою вул. Професора Підвисоцького, 4а.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200