Вісім українців, які постраждали внаслідок ДТП у Білорусі, перебувають у важкому стані, ще один постраждалий - у стані середньої тяжкості. Про це повідомили в центральній лікарні Оршанського району Вітебської області Білорусі, де лікують громадян України, повідомляє «Радіо Свобода».

«Ми думаємо, що вони житимуть. У нас достатньо сил і коштів для їх лікування», - заявили в адміністрації медустанови.

Крім того, в білоруській лікарні зазначили, що не потребують допомоги колег з України в наданні допомоги постраждалим. «Всього у нас достатньо, у тому числі і лікарів. Я не бачу необхідності в допомозі, яку пропонує одеський губернатор. А, по-друге, не я вирішую», - заявив представник Оршанської лікарні.

Голова облдержадміністрації Одеської області Едуард Матвійчук сьогодні розпорядився направити бригаду лікарів і вантаж медикаментів у білоруську лікарню, де перебувають постраждалі громадяни України.

«Ми готові надати будь-яку необхідну допомогу білоруським медикам», - сказав представник Одеської обласної адміністрації Сергій Тронько.

Білоруська міліція вважає основною версією причини події те, що водій легковика заснув за кермом.

Як раніше повідомляв ForUm, офіційний представник білоруського Слідчого комітету Юлія Гончарова повідомила, що 28 липня у Вітебській області Білорусі внаслідок ДТП загинули дев'ять людей, серед яких четверо - імовірно громадяни України.

У Міністерстві закордонних справ підтвердили інформацію про загибель чотирьох громадян України внаслідок ДТП у Вітебській області Білорусі.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300