Міністерство туризму Єгипту звертається до країн світу із закликом зняти обмеження на поїздки своїх громадян в курортні зони країни пірамід. Як повідомив сьогодні глава відомства Хішам Заазу, проводяться регулярні контакти з акредитованими в Каїрі послами зарубіжних держав з метою «мотивувати ці країни скасувати попередження про небезпеку поїздок до Єгипту».

За словами міністра, червономорські курортні зони (Хургада, Марса-Алям), південь Синайського півострова (Шарм-еш-Шейх, Дахаб і інші), а також Північне (середземноморське) узбережжя на захід від Олександрії безпечні для відпочинку. Заазу зазначив, що Італія, про що свідчать контакти з послом цієї країни, може також зняти обмеження на поїздки своїх громадян в Асуан і Луксор, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Заазу закликав країни світу направити до Єгипту своїх експертів з питань безпеки для того, щоб вони могли на місці оцінити обстановку, як це зробила, зокрема, Росія. «РФ оперативно направила до нас представників Ростуризму, які щодня доповідають про обстановку в країні, - зауважив він. - У результаті політичні події останнього місяця не позначилися на потоці російських туристів».

Між тим, незважаючи на те, що єгипетська туріндустрія в значній мірі постраждала від скорочення потоку відпочивальників із США, міністр з політичних міркувань відмовляється від аналогічних контактів з американським послом, мотивуючи це позицією Вашингтона по відношенню до подій в країні і «Братів-мусульман».

Нагадаємо, раніше МЗС України зазначав, що в Єгипті зберігається напружена ситуація.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

489