Міністр оборони Тайваню Гао Хуачжу подав у відставку у зв'язку з гучним скандалом, що розгорівся через загибель призовника. Про це повідомляє тайванське інформагентство Central News Agency.

Офіційно про відставку глави оборонного відомства на прес-конференції 29 липня оголосив прем'єр-міністр країни Цзян Іхуа, передає Agence France-Presse. Місце міністра оборони Тайваню займе Ендрю Ян, який працював заступником Гао Хуачжу.

Оголошуючи про відхід міністра, прем'єр не став уточнювати причини його відставки. Про них стало відомо з коментарів самого Гао Хуачжу, які були раніше поширені в ЗМІ.

Приводом для відставки послужило обурення в країні у зв'язку із загибеллю 24-річного капрала Хун Чжунцзю, що помер 4 липня через тепловий удар. Незадовго до смерті військового змусили виконувати активні вправи на спеці як покарання за те, що він проніс на військову базу смартфон з відеокамерою. Незважаючи на те, що він неодноразово просив принести йому води, вище начальство відповіло йому відмовою.

Після того як новини про загибель капрала поширилися в ЗМІ, було розпочато розслідування. На даний момент четверо військових затримані за звинуваченням у жорстокому поводженні. Деякі штрафні санкції були застосовані ще до 26 військовослужбовців, причетних до того, що трапилося, пише «Lenta.ru».

Інцидент стався за три дні до того, як Хун Чжунцзю мав демобілізуватися, відслуживши в армії рік. За даними ЗМІ, у нього постійно виникали конфлікти з армійським начальством.

Загибель військовослужбовця викликала хвилю невдоволення в суспільстві. Тисячі демонстрантів неодноразово збиралися на акції протесту біля міністерства оборони в Тайбеї. Президент Тайваню Ма Інцзю і колишній міністр оборони Гао Хуачжу принесли офіційні вибачення у зв'язку з подією.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168