Дніпровська екологічна прокуратура виявила факти незаконності стягування плати за утримання пунктів пропуску на території парку культури та відпочинку «Гідропарк» (острови Венеціанський і Долобецький) і Труханового острова. Про це повідомляє прес-центр Генеральної прокуратури України з посиланням на Дніпровську екологічну прокуратуру.

Нагадаємо, ці острови мають важливе рекреаційне значення, у зв'язку з чим Правилами благоустрою міста Києва передбачено, що на території зазначених об'єктів рух і паркування автомобілів, мотоциклів і мопедів (крім спеціального технологічного транспорту) забороняється.

У той же час встановлено, що комунальним підприємством «Київтранспарксервіс» Київської міської державної адміністрації без відповідних повноважень, власним наказом, встановлено плату з суб'єктів господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність на території островів, за утримання таких пунктів пропуску та проїзд технологічного транспорту.

Однак затвердження тарифів на транспортні та інші послуги відповідно до ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» належить до виняткової компетенції виконавчого органу Київської міської ради - Київської міської державної адміністрації.

Як зазначають у прокуратурі, за результатами проведеної перевірки голові КМДА внесено подання, на виконання якого незаконний наказ скасований і збір коштів з підприємців призупинено.

Як повідомлялося, напередодні відкриття пляжного сезону, який офіційно починається 1 червня, «Київтранспарксервіс» заборонив автомобілістам в'їжджати у Гідропарк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261