У зв'язку з великим урожаєм плодово-ягідних культур в Україні планується ввести в експлуатацію два фруктосховища ємністю п'ять тисяч тонн. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«На сьогоднішній день перед українцями є широкий вибір вітчизняних фруктів і ягід за прийнятною ціною. Адже цього року в Україні зберуть великий урожай плодово-ягідних культур. І станом на 26 липня його обсяг на 31% перевищує показник за аналогічний період минулого року», - зазначив міністр.

За його словами, за таких великих обсягах виробництва необхідно збільшувати ємності для зберігання. «І держава приділяє цьому питанню увагу. Так, цього року планується ввести в експлуатацію ще два фруктосховища ємністю п'ять тисяч і тонн », - сказав Присяжнюк.

За його інформацією, в Україні вже зібрали понад 25,6 тисячі тонн плодових і ягідних культур. Завдяки такому обсягу пропозиція на ринку теж високе. Тому ціни залишаються прийнятними для споживачів.

Також глава відомства додав, що протягом трьох останніх років за державної підтримки було побудовано 22 сучасних холодильника. Всього на сьогоднішній день в Україні функціонують 145 холодильників для зберігання фруктів загальною ємкістю понад 256 тисяч тонн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262