У Національному заповіднику «Софія Київська» відбулося урочисте погашення пам'ятним штемпелем поштового блоку «1025-річчя Хрещення Київської Русі». Про це повідомляє кореспондент ForUm'у.

Присутній на заході перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов заявив, що 1025-річчя Хрещення Київської Русі - це важлива дата не лише для українського народу, але й для всіх слов'ян. «Саме християнство об'єднало наші народи, дало поштовх розвитку культури. Ця мініатюра покликана зафіксувати наші християнські цінності. На мій погляд, ми повинні цінувати такі події, такі важливі для наших нащадків», - сказав він.

Випуск поштового блоку здійснений у рамках тристороннього договору поштових адміністрацій України, Росії та Білорусі. Дизайн блоків розроблявся кожною стороною окремо, але вводився в обіг в усіх трьох країнах одночасно - 28 липня 2013 року.

Варто зазначити, що на оригінал-макеті поштового блоку, підготовленому українською стороною, зображена фреска Віктора Васнецова «Хрещення киян». На поштовому блоці Росії розміщений ескіз фрески Васнецова «Хрещення Русі», а на білоруському макеті - іконографічний образ «Не ридай мене, Мати», «Трійця Старозаповітна» і «Спас Вседержитель».

Арбузов висловив сподівання, що ця мініатюра займе гідне місце у колекціях не лише українських, але світових колекціонерів, що підніме імідж України ще вище.

Нагадаємо, 27-28 липня у Києві відсвяткували 1025-ліття Хрещення Київської Русі.


Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241