Програма святкування Дня ВМФ Росії у місцях базування флотів наступного року зазнає низку змін, з його сценарію будуть виключені Нептун і його свита, повідомив «Інтерфаксу-АВН» представник ВМФ.

«З наступного року, Нептун, русалки, чорти та інша підводна «нечисть», яка раніше незмінно супроводжувала флотські свята, стануть на них «персона нон грата». У програмі Дня ВМФ залишаться морський парад, військово-спортивне свято та театралізовані вистави і реконструкції відомих історичних подій вітчизняного флоту», - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, подібної думки дотримуються і представники РПЦ, які в неділю взяли участь в урочистостях на севастопольському Херсонесі з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі, а також були присутні на флотському святі.


 
«Важко не погодитися з нашими гостями, які сьогодні вельми делікатно висловили думку, що язичницьким персонажам, які були відсутні під час Всесвітнього потопу на борту Ноєвого Ковчега, не місце і на святі православного морського воїнства», - сказав представник ВМФ.

Почесними гостями військово-морського свята у Севастополі були президенти Росії і України Володимир Путін і Віктор Янукович, представники РПЦ.

У Севастопольській бухті кораблі Чорноморського флоту і українського ВМС склали єдиний парадний стрій. У 2013 році чорноморці і українські моряки спільно відзначають не тільки День флоту, а й 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207