Машиніст поїзда,що зазнав краху в Іспанії, залишений на волі після надання свідчень у суді у неділю, повідомляє іспанське видання El Pais.

Машиніст Франсіско Хосе Гарсон прибув до будівлі суду ввечері в неділю після трьох днів перебування у лікарні, де у четвер увечері він був узятий під варту. Процес надання свідчень тривав більше двох годин. Після цього у нього було вилучено паспорт, він повинен буде з'являтися у суді щотижня, поки йтиме слідство. Крім того, Гарсону заборонено керувати поїздами, передає РІА «Новости».

 
Франсіско Гарсон уже двічі відмовився давати свідчення, скориставшись своїм конституційним правом зберігати мовчання. Імовірно, йому може бути пред'явлене звинувачення у скоєнні з необережності дій, які призвели до катастрофи та загибелі людей.

Нагадаємо, швидкісний поїзд Alvia, що прямував з Мадрида у Ферроль (провінція Ла-Корунья) зійшов з колії увечері 24 липня. Всі вагони поїзда перекинулися, а передостанній був повністю зруйнований.

За уточненими даними, загинули 80 людей, ще 178 отримали поранення. Як з'ясувалося у ході слідства, поїзд рухався зі швидкістю 190 кілометрів на годину при максимальній дозволеній на цій ділянці 80 кілометрів на годину. Машиніст пізніше визнав, що дійсно перевищив швидкість.

Машиністу потяга, який розбився в Іспанії, може бути пред'явлене звинувачення у скоєнні з необережності дій, що призвели до катастрофи та загибелі людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222