День Хрещення Київської Русі згуртовує народи. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив глава РПЦ Патріарх Московський і всієї Русі Кирило у ході урочистого молебня на Володимирській гірці у Києві.

«Ми знаємо, що величезні сили діяли на те, щоб зруйнувати духовну домінанту народів наших. Але ж не вийшло... Він (день Хрещення Київської Русі-Ред.) дійсно згуртовує наші народи, дає ясно зрозуміти, неначе висвічує шлях нашого спільного історичного розвитку», - підкреслив Кирило.

У ході молебню він прочитав уривок із Євангелія від Матвія і молитву Пресвятої Трійці. Також він подякував президентам України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна, главі УПЦ МП, Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру та єпископат УПЦ МП за організацію та проведення свята.

Зі свого боку, Митрополит Володимир подякував Патріарху Кирилу за візит до України і благословення українського народу.

Після завершення молебню присутні офіційні особи і глави держав підходили поклонитися мощам та іконі рівноапостольного князя Володимира.

Нагадаємо, в Україні і православному світі 27-28 липня відзначають велике християнське свято - 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229