Ситуація у курортних зонах Тунісу спокійна, повідомив заступник представника міністерства з туризму Туніського національного офісу з туризму в Росії і СНД Ростом Бузіді.

За його словами, повідомлення про вбивство одного із лідерів світської опозиції Тунісу Мухаммеда Брахмі у четвер потрясло всю країну.

«Учора це був шок для нас. Люди проти того, що сталося, - сказав Бузіді. - Третій раз в історії Тунісу сталося таке вбивство. Сьогодні в країні день жалоби. Наш прапор теж приспущено».

Він заявив, що Туніс продовжує приймати туристів, незважаючи на повідомлення про страйк національного перевізника Tunisair, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Я бачив, що багато писали, що Туніс закритий для туристів, але сьогодні із Харкова був літак. Аеропорти для чартерів працюють», - пояснив Бузіді.

Співрозмовник назвав ситуацію, що склалася, «важкою», при цьому підкресливши, що на відпочинку туристів це ніяк не відіб'ється.

«За менталітетом, за мисленням тунісці - мирні люди. У курортних зонах все нормально. Сьогодні я розмовляв зі знайомим туроператором, мені підтвердили, що все гаразд», - зазначив він.

Нагадаємо, всі міжнародні авіарейси, які слідують у Туніс і з нього, скасовані сьогодні у зв'язку з наміченим в країні загальним страйком, який закликала провести федерація профспілок Тунісу на знак протесту проти вбивства одного із відомих опозиційних діячів країни Мухаммеда аль-Брахмі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240