У Європейському банку реконструкції та розвитку схвально оцінюють плани Міністерства аграрної політики та продовольства України створити лізингові програми для сільгоспвиробників. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ сказав Директор департаменту аграрного бізнесу ЄБРР Жиль Меттеталь.

Коментуючи ініціативи Мінагрополітики України забезпечити аграріїв доступною технікою у рамках співпраці з провідними світовими виробниками, Меттеталь зазначив, що ця схема успішно діє у багатьох країнах і працює зазвичай у партнерстві між виробником обладнання і банком.

«Схема лізингу дозволяє фінансовим інститутам гарантувати позики для фермерів, щоб вони могли інвестувати у нові машини. Деяким потрібен не найновіший комбайн, схожий на космічний корабель, а просто хороша вітчизняна машина, яка обійдеться дешевше і стане хорошим компромісом», - сказав представник ЄБРР.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомляв про введення механізму лізингу техніки та компенсації процентних ставок за кредитами аграріям для закупівлі сільгоспмашин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154