Правоохоронці Харківщини перекрили канал щодо залучення українок для роботи в іноземних борделях. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України у Харківській області.

Згідно з повідомленням, правоохоронці викрили злочинну діяльність 26-річного уродженця іншої держави, який займався вербуванням українських дівчат для подальшої сексуальної експлуатації.

Оперативники карного розшуку затримали зловмисника «на гарячому» у приміщенні вокзалу Південної залізниці. Чоловік намагався переправити 8 українок для роботи у борделях на території іншої країни. При собі всі вони мали квитки і вже практично сідали на потяг.

Найстаршій із жінок виповнилося 32 роки. «Вербувальник прикидався порядною і заможною людиною, він обіцяв нашим співвітчизницям «золоті гори» і запевняв, що вони за короткий час з легкістю зароблять величезні гроші», - розповів заступник начальника ГУМВС України у Харківській області, начальник кримінальної міліції, полковник міліції Ігор Сенчук.

У рамках кримінального провадження, відкритого слідчими за ч.2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України, працівники міліції встановили, що затриманий займався кримінальним бізнесом у місті Харкові протягом останнього місяця. У нічних розважальних закладах та у соціальних мережах Інтернету він знайомився з молоденькими дівчатами і пропонував їм привабливу роботу за кордоном. Тих, хто приймав цю пропозицію, зловмисник вербував і переправляв у Владикавказ, де надалі українки потрапляли у сексуальний полон.

Цього разу маршрут дівчат мав пройти через Білгород, де їх чекав співучасник злочину, який на автомобілі мав переправити секс-рабинь в аеропорт Москви. Там їх уже чекали квитки на літак у Владикавказ.

Зараз співробітниками міліції під наглядом органів прокуратури здійснюють оперативно-розшукові заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до скоєння даного злочину.

Згідно з чинним законодавством, за налагодження кримінального бізнесу в нашій державі зловмисникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206