Працівники Управління у боротьбі з економічною злочинністю Одеської області викрили арбітражного керуючого, який вимагав та отримав 150 тис. доларів від приватного підприємця в якості неправомірної вигоди. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Одеській області.

У рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за ч.5 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) та ч.4 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України, працівники міліції отримали інформацію про те, що чиновник, всупереч рішенням суду у справі про банкрутство, дозволив приватному підприємцю продовжувати здійснювати господарську діяльність протягом всього курортного сезону.

Свої послуги арбітражний керуючий оцінив у 150 тисяч доларів США. Саме така сума здалася йому достатньою для того, щоб ще деякий час не припиняти роботу бази відпочинку, розташованої в одному із курортів Одеської області.

Встановлено, що неправомірну угоду було заплановано здійснити у Володимирецькому районі Рівненської області. Туди й вирушили працівники Управління у боротьбі з економічною злочинністю.

Чоловіки, в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України, були затримані «на гарячому» - в момент одержання неправомірної вигоди на території аварійно-рятувальної бази «Біле Озеро» біля с.Рудка.

Зараз арбітражному керуючому оголошено про підозру у скоєнні даного злочину. Розслідування триває.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205