Верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон засудила вбивство у Тунісі депутата від опозиції Мохамеда Брахмі.

«Я висловлюю мої співчуття родині та друзям загиблого, а також активістам його партії», - йдеться у заяві глави європейської дипломатії, поширеній у п'ятницю у Брюсселі.

«ЄС закликає туніську владу повністю розслідувати це вбивство, щоб негайно притягнути до суду винних, і нагадує, що вбивці Шокрі Белаїда, вбитого 6 лютого 2013 року, не були арештовані і не постали перед судом», - заявила Ештон.

За її словами, ці політично мотивовані вбивства являють собою атаки ворогів демократії проти республіки, туніського народу і цінностей революції 14 січня 2011.

На думку Євросоюзу, якнайшвидше завершення роботи над конституцією і організація загальних виборів стали б найкращою відповіддю на такі огидні злочини.

Нагадаємо, знаменитий у Тунісі опозиціонер, депутат парламенту аль-Брахмі був убитий у четвер у столиці країни. Аль-Брахмі був відомий своїми лівими поглядами і закликами розвивати демократію у Тунісі за «єгипетським сценарієм», тобто усунувши ісламістів від влади. Невідомі розстріляли політика біля його будинку. У Тунісі почалися акції протесту.

».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261