Стабільна ситуація на валютному ринку дає підстави сподіватися на те, що цієї осені ми не побачимо турбулентності на валютному ринку. Про це розповів начальник відділу аналізу і досліджень «Райффайзен» банку Аваль» Дмитро Сологуб.

«Гривня дещо зміцнилася за останні дні. Міжбанківські котирування по парі USD/UAH знизилися з позначки 8,153-8,158 тижнем раніше до поточних рівнів 8,131-8,137. Напевно, свою роль зіграло загальне затишшя у період літніх відпусток, що знижує попит на валюту», - сказав експерт.

За словами банкіра, останнім часом також спостерігається деяке збільшення пропозиції валюти, що, на його думку, може бути пов'язано з початком сезону експорту зернових нового врожаю (цього року збір врожаю почався досить рано).

«Таким чином, стабільна ситуація на ринку дає підстави сподіватися на те, що цієї осені ми не побачимо такої турбулентності на валютному ринку, яка мала місце минулого року. Хоча сезонного зростання попиту на валюту (як у готівковому, так і безготівковому сегменті ринку) уникнути навряд чи вдасться», - додав він.

Нагадаємо, що у квітні пропозиція іноземної валюти на готівковому ринку України вперше перевищила попит на неї.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125