Голова ВАТ «Російські залізниці» Володимир Якунін запевнив, що рух літерного потяга з делегацією помісних православних церков із Москви до Києва не порушить звичайний графік.

«Це ніяк не відіб'ється на графіку руху поїздів», - сказав Якунін журналістам у п'ятницю у Москві на Київському вокзалі, звідки він разом з патріархом Кирилом і предстоятелями інших православних церков сьогодні вирушає до Києва для участі в урочистостях з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі.

У поїзді перебуває християнська святиня - хрест апостола Андрія Первозванного, принесена із Греції до Росії, України і Білорусі Фондом Андрія Первозванного, який очолює Якунін.

Як пояснив глава «РЖД», вагон, у якому буде переміщатися патріарх Кирило, стандартний і використовується керівниками компанії до рівня начальників доріг, коли вони здійснюють об'їзди інфраструктури, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У вагоні є купе, де можна відпочити, кімната, де готується їжа, всі необхідні види зв'язку», - зазначив Якунін.

Він додав, що вагон не броньований.

До складу також причеплений вагон-храм, який перебуває на балансі патріархії.

«Ми за домовленістю з патріархією забезпечуємо утримання. Таких храмів у нас на мережі не так багато - менше десяти. Вони вимагають постійного догляду», - сказав Якунін.

Як раніше повідомляв ForUm, на урочистостях у Києві з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі будуть присутні представники всіх помісних православних церков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

568