За роки незалежності міліція була найстабільнішою державною структурою, яка не допускала масових заворушень і кровопролиття у суспільстві. Про це розповіли експерти під час круглого столу в «Українських новинах» на тему: «Міліція для України чи Україна для міліції?»

«Я переконаний, що події у Врадіївці стали гірким винятком із правил, які дійсно сколихнули українське суспільство. Однак ми суворо відреагували на ці події, прийнято жорсткі кадрові та управлінські рішення. Зокрема, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 20 співробітників, із них 13 звільнені з органів внутрішніх справ. Ще три людини звільнені з посад, також три попереджені у зв'язку зі службовою невідповідністю, а одному винесено сувору догану», - сказав перший заступник начальника головного штабу МВС Олексій Сергєєв.

Крім того, за його словами, зараз проводиться комплекс заходів щодо недопущення подібних інцидентів. У першу чергу, це пов'язано з виїздами керівників Міністерства в усі регіони країни, звертається увага на найбільш віддалені райвідділи. Також розглядається питання кадрового посилення у міліції.

Разом з тим, за його словами, міліція не займається приховуванням винних у Врадіївському події.

«Ми нікого не виправдовуємо і не вигороджуємо. Таких людей, як у Врадіївці, виявляють і притягують до найсуворішої відповідальності», - додав Сергєєв.

Начальник Науково-дослідного інституту МВС Михайло Вербенський констатує, що за роки незалежності міліція була найбільш стабільною державною структурою, яка не допускала масових заворушень, кровопролиття.

«Наше суспільство не знало серйозних потрясінь у сфері громадської безпеки. Але потрібно розуміти, що трансформації, зміни в суспільстві зачіпали і саму міліцію, на ній відбиток тих процесів, які відбуваються в суспільстві», - сказав він.

Політолог Дмитро Видрін погодився з цією думкою.

«Міліція не краща і не гірша власного народу. Тому коли одні люди кажуть, що ситуація у Врадіївці показала міліцію як найгірший прошарок населення, зборище відморозків - це неправда. Точно так само, як і ті, хто каже, що міліція - краща частина народу. Вона не гірша і не краща. Варто зазначити, що у Врадіївці були задіяні не тільки міліціонери, а й місцеві жителі. Вона відображає ту моральну ситуацію, яка спостерігається у суспільстві», - зауважив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187