Київський районний суд Сімферополя продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою стосовно 32-річного молодшого сина народного депутата України, голови меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемільова Хайсера ще на два місяці.

Він пробуде у СІЗО до 25 вересня, на час проведення слідчих дій, повідомляє «Центр журналістських досліджень».

Розглядав справу суддя Андрій Долгополов. Дане рішення прийняте у зв'язку з тим, що підстав для зміни запобіжного заходу немає, а слідство не може завершити досудове розслідування у відведений раніше двомісячний термін з об'єктивних причин. Одна з них - необхідність проведення повторної судової психіатричної медичної експертизи.

При цьому, як стало відомо на засіданні суду, Февзі Едемов помер внаслідок поранення від одного пострілу. Об'єктивних даних про те, що Хайсером було зроблено кілька пострілів, до цих пір немає.

Як повідомляв ForUm, 32-річного Хайсера Джемільова затримали 27 травня на місці вбивства - у дворі його будинку в Бахчисараї. Від пострілу в голову загинув місцевий житель, 44-річний Февзі Едемов - будівельник, який іноді допомагав родині лідера меджлісу. Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

28 травня Київський районний суд Сімферополя обрав для молодшого сина лідера Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Мустафи Джемільова - Хайсера, підозрюваного в убивстві чоловіка, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів. Повідомлялося про намір змінити цей запобіжний захід.

За словами Мустафи Джемільова, Хайсер у 2008 році лікував психічний розлад у клініці Туреччини, а також пробував марихуану.

Підозрюваний 5 червня був поміщений у Кримську республіканську клінічну психіатричну лікарню №1, щоб пройти судово-психіатричну експертизу.

У липні Джемільова перевели назад у Сімферопольське СІЗО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

433