Діалог з іноземними інвесторами зробить ринок України більш відкритим. Про це вчора, 25 липня, на першому установчому засіданні Діалогу Україна-ЄС з питань бізнес-клімату заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, який очолював українську делегацію.

У ході засідання обговорювалися питання поліпшення інвестиційного клімату в Україні та розвитку підприємницької діяльності, зокрема, оподаткування, митна сфера, гармонізація стандартів. Особливу увагу було приділено актуальним питанням, з якими стикаються українські та європейські компанії у ході двостороннього торговельно-економічного співробітництва.

«Ми хочемо зазначити, що прогрес у вирішенні проблемних питань, які порушують наші іноземні партнери, очевидний. Ми на постійній основі ведемо діалог, у тому числі з представниками Європейської бізнес-асоціації, Американської торгової палати. Переконаний, що наш діалог - це реальна можливість шляхом обговорення, оцінок і пропозицій вивести торгово-економічні відносини України та ЄС на більш високий рівень, зробити ринок України більш відкритим для іноземних інвесторів, сприяти розвитку бізнесу та зростанню економіки», - сказав Прасолов.

Він зазначив, що зустріч сприятиме підвищенню двостороннього товарообігу та ефективному вирішенню питань у сфері торгівлі та інвестицій. Дуже важливими факторами для досягнення цієї мети є своєчасний обмін інформацією між органами державної влади та тісна співпраця з представниками бізнесу.

У свою чергу, глава європейської делегації, заступник генерального директора Генерального Директорату Європейської Комісії «Торгівля» Пітер Балаш зазначив, що вони готові до конструктивного обговорення питань, адже це не тільки дасть позитивні результати нинішньої зустрічі, але і взагалі стане імпульсом для подальшого поглиблення партнерства між Україною і ЄС.

«Так, існує багато проблемних питань, але деякі з них можна вже зараз задовільно вирішувати, враховуючи нещодавно прийняті в Україні законодавчі акти. Ми вважаємо, що більша частина цих проблем може бути успішно вирішена через активне впровадження цих змін у законодавстві. Саме це допоможе поліпшити показники української економіки», - сказав Балаш.

Сторони висловили впевненість у тому, що початок неформального діалогу має стати вагомим сигналом діловим колам України та ЄС щодо нових можливостей для зростання бізнес-активності.

Нагадаємо, діалог Україна-ЄС з питань бізнес-клімату став можливим завдяки адміністративній домовленості про взаєморозуміння між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Генеральним директоратом Європейської Комісії «Торгівля», який був укладений 25 лютого 2013 року у Брюсселі під час Шістнадцятого саміту Україна - Європейський Союз.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що українська влада повинна надійно захистити кошти інвесторів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142