Міністерство доходів і зборів планує запровадити посаду митно-податкового аташе при посольствах України, повідомили у прес-службі відомства.

Згідно з повідомленням, введення посад митно-податкових аташе планується у складі закордонних дипломатичних установ України у державах, з якими наша країна має розвинені торговельно-економічні зв'язки і значний товарообіг. Йдеться про такі держави, як Росія, США, КНР, Великобританія, Польща, Бельгія (представництво при ЄС), інші країни.

Претендентами на посади митно-податкових аташе, швидше за все, стануть працівники Міністерства. «Це будуть фахівці, знайомі з податковим та митним законодавством України та практичними аспектами його застосування. Крім того, вони будуть володіти загальною інформацією про країну, у якій перебуватимуть, законодавчими та офіційними принципами функціонування її податкової та митної служб», - йдеться у повідомленні

Завдання та функції митно-податкових аташе, а також пріоритетні напрями їхньої діяльності Міндоходів визначатиме спільно з Міністерством закордонних справ, при цьому контролювати щоденну діяльність митно-податкових аташе буде керівництво іноземних дипломатичних установ та керівник економічного відділу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

513