Президент США Барак Обама запропонував обійняти посаду американського посла в Японії Керолайн Кеннеді, повідомляє Associated Press. Кандидатура Керолайн Кеннеді, дочки 35-го президента США Джона Ф.Кеннеді, у середу, 24 липня, була внесена на розгляд Сенату.

55-річна Керолайн Кеннеді відома як успішний адвокат і автор кількох книг, що стали бестселерами. Дочка Джона Ф.Кеннеді, зазначає AP, зіграла значну роль у першій і другій передвиборчих кампаніях Барака Обами. У 2008 році Керолайн Кеннеді оголосила про підтримку Обами як кандидата на пост президента від Демократичної партії, а у 2012 році увійшла в керівництво його передвиборчого штабу.

У разі, якщо Сенат, де більшість місць належить демократам, схвалить кандидатуру Керолайн Кеннеді, вона стане третьою представницею знаменитої родини, яка обійме пост посла США. Так, дід Керолайн Джозеф П.Кеннеді був послом США у Берліні під час правління президента Франкліна Рузвельта, а її тітка Джин Кеннеді була послом в Ірландії при президенті Біллі Клінтоні, пише «Lenta.ru».

Про плани Обами висунути на пост посла в Японії Керолайн Кеннеді повідомлялося ще на початку квітня 2013 року. Проте офіційного підтвердження ця інформація тоді не отримала.

Призначення на посади послів США людей, які не є кадровими дипломатами, але які відіграли велику роль у передвиборчих кампаніях президентів, є поширеною практикою..


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236