Усі центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Україні на 100% забезпечені медикаментами і майже всі - паливно-мастильними матеріалами. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції повідомив директор Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України Володимир Юрченко.

«Всі без винятку області на 100% забезпечені медикаментами на весь 2013 рік. Слів «немає ліків» не повинно існувати», - підкреслив він.

Також, за словами Юрченка, всі українські області, крім Тернопільської, Кіровоградської та Чернігівської, забезпечені паливно-мастильними матеріалами. «Паливно-мастильних матеріалів у службі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф достатньо. Слова «дайте грошей на бензин, щоб приїхати на виклик», не повинні звучати», - зазначив він.

Крім того, він розповів, що 90% центрів, при яких існують навчально-тренувальні відділи, забезпечені манекенами, які потрібні для навчання основам серцево-легеневої реанімації. «За шість місяців в Україні було навчено 8,5 тис. осіб. Із них - 648 лікарів, більше 2 тис. фельдшерів, 680 медсестер, 2 тис. водіїв і 2900 немедичних працівників», - розповів Юрченко.

Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік», який передбачає фінансування закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284