У Рівненській області співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність місцевого жителя, який намагався контрабандним шляхом вивезти до Білорусі небезпечну отруйну речовину - ртуть. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Згідно з повідомленням, співробітники СБУ спільно з прикордонниками, митниками затримали одного із пасажирів залізничного потягу «Рівне-Удрицьк».

У ході огляду його особистих речей правоохоронці виявили та вилучили приховану в «барсетці» металеву ємність, у якій було майже два кілограми хімічної речовини першого класу небезпеки - ртуті металевої. Отруйну речовину зловмисник намагався незаконно переправити на територію сусідньої держави з метою подальшого продажу.

У Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.201 (контрабанда) та ч.1 ст.321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169