У Міністерстві охорони здоров'я України відбувся огляд сучасних автомобілів швидкої допомоги типу В і С, які виробляються в Україні, повідомляє прес-служба МОЗ.

У відомстві підкреслили, що фахівцями зараз вивчаються сучасні виробничі можливості вітчизняних виробників. Насамперед визначається відповідність авто Національному стандарту України «Автомобілі швидкої медичної допомоги та їхнє устаткування, технічні вимоги та методи випробування» ДСТУ 7032:2009, який містить базові вимоги, виконання яких створює передумови використання авто для надання екстреної медичної допомоги.

«Проте не менш важливим є зручність автомобіля для ефективної роботи бригади, високоефективність і надійність встановленого у «швидкій» обладнання. Були продемонстровані нові розробки вітчизняного виробника, які раніше не презентувалися, оснащені обладнанням європейського виробництва, яке істотно підвищує якість надання екстреної медичної допомоги», - зазначили у МОЗ.

Процедура закупівель почнеться в першій половині серпня. Згідно з дорученням Президента, до 1 жовтня 2013 року МОЗ України повинен завершити заходи з закупівлі авто.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до Закону України« Про Державний бюджет України на 2013 рік» №395-VII, яким на закупівлю «швидких» виділили 900 мільйонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257