Протягом останніх років в Україні зменшилася кількість абортів. Про це, як повідомила на прес-конференції директор Інституту демографії та соціальних досліджень ім.Птухи НАНУ Елла Лібанова, свідчать результати мультиіндікаторного кластерного обстеження домогосподарств, проведеного в Україні наприкінці 2012 року, передає кореспондент ForUm'у.

«Протягом останніх років в Україні спостерігається тенденція щодо зниження кількості абортів. Так, за даними дослідження, більшість вагітностей, понад 80%, закінчуються народженням дитини. Аборти складають 13,9%. Ще 5,4% припадає на викидні», - сказала вона.

За її словами, аналіз історій опитаних жінок показав, що практично чверть опитаних в Україні (23,1%) робили аборт. «Із них 58,2% робили аборт один раз, 37,2% - два-три рази, і менше 5% українських жінок вказали, що вони штучно переривали вагітність 4 і більше разів», - додала вона.

Як раніше повідомляв ForUm, комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відхилив проект закону №2646-1 про заборону абортів з ініціативи нардепа від фракції Партії регіонів Віталія Журавського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194