Колишній кандидат у президенти Білорусі Володимир Некляєв звільнений від відбування покарання у вигляді двох років позбавлення волі, до якого він був засуджений у справі про заворушення після президентських виборів у грудні 2010 року в Мінську.

Прийшовши на суд у четвер, Некляєв розраховував, що відбудеться повторне судове засідання, однак йому вручили постанову, де говориться, що засідання відбулося без нього і він звільнений від відбування покарання. У постанові сказано, що суд ухвалив рішення, виходячи з позитивної характеристики Некляєва і його віку.

Сам політик висловив здивування у зв'язку з тим, що суд відбувся без нього. Тим не менше, він не вважає себе винним в організації масових заворушень. «Моя позиція колишня: я не вважаю себе ні в чому винним, не вчиняв ніяких злочинів, не порушував закон», - сказав Некляєв, повідомляє РІА «Новости».

Нагадаємо, білоруська опозиція 19 грудня 2010 року організувала в Мінську несанкціоновану акцію після завершення голосування на президентських виборах, переможцем на яких став чинний президент Олександр Лукашенко. Учасники заворушень влаштували погром у будівлі уряду і намагалися прорватися в нього. Влада затримала сотні учасників акції, включаючи опозиційних кандидатів у президенти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

598