Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов на зустрічі з представником ЄС в Україні Янушем Томбіньським підтвердив послідовність намірів України і висловив сподівання на конструктивну співпрацю усіх політичних сил України у реалізації курсу на європейську інтеграцію. Про це повідомляє прес-служба першого віце-прем'єр-міністра.

Згідно з повідомленням, сторони обговорили актуальні питання відносин України та Європейського Союзу. Головну увагу було приділено консолідації зусиль органів української влади, спрямовані на підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС у листопаді.

З української сторони була відзначена готовність здійснити всі необхідні кроки для реалізації асоціації з ЄС як стратегічної мети України. Було зазначено, що наступні місяці будуть вирішальними на цьому шляху і вимагатимуть від України політичної волі і системної роботи, спрямованої на підписання Угоди та її подальшу успішну імплементацію.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219