Законопроект про обмеження депутатських пільг пройшов узгодження у міністерствах і переданий до Секретаріату Кабінету Міністрів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам після засідання Кабінету Міністрів повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

«Законопроект щодо депутатських пільг пройшов усі узгодження у міністерствах, всі зауваження враховані, і сьогодні він переданий до Секретаріату Кабінету Міністрів», - сказала вона.

За словами Королевської, законопроект узгодили Міністерство фінансів, Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Міністерство юстиції.

Вона зазначила, що тепер Секретаріат Кабміну підготує цей документ для розгляду на засіданні уряду.

У той же час міністр висловила сподівання, що депутати підтримають законопроект, оскільки неодноразово декларували таку готовність.

Королевська підкреслила, що законопроектом передбачено, що у депутатів залишаться пільги, необхідні для виконання службових обов'язків, зокрема: 50 перельотів на рік, службове житло, право користуватися залами для офіційних делегацій тощо.

Крім того, за словами міністра, пропонується, що депутатам будуть виділятися гроші на оздоровлення як держслужбовцям - одна додаткова зарплата на рік.

Вона підкреслила, що у разі прийняття цього законопроекту держава зможе заощадити близько 100 млн грн на рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207