Болгарські депутати не вийшли на роботу 24 липня після того, як напередодні ввечері демонстранти, незадоволені їхньою політикою, заблокували їх у будівлі парламенту, пише болгарське інформагентство Novinite. Спікер парламенту Михайло Міков закликав депутатів утриматися від роботи, поки не вляжеться народне невдоволення.

Президент Болгарії Росен Плевнелієв, у свою чергу, звернувся до протестувальників і поліції з проханням зберігати спокій, поводитися мирно і цивілізовано. За його словами, в акції протесту напередодні, яка пройшла біля будівлі парламенту, брали участь провокатори.

Близько 100 депутатів, журналістів і троє міністрів опинилися зачиненими напередодні ввечері у будівлі парламенту. Виїхати звідти вони змогли лише наступного дня рано вранці, після того як поліція розігнала незадоволених.

На вечірньому засіданні депутати обговорювали спірний проект бюджету, який передбачає, зокрема, збільшення бюджетного дефіциту. Тим часом біля будівлі парламенту зібралися демонстранти, щоб висловити невдоволення роботою народних обранців. Присутні скандували «Мафія» та «У відставку!», пише «Lenta.ru».

Як раніше повідомляв ForUm, 23 липня близько 22-ї години за місцевим часом почалися сутички поліції з демонстрантами. Конфлікт був спровокований тим, що міністри фінансів, праці та економіки разом з деякими депутатами спробували виїхати з будівлі на охоронюваному автобусі, однак протестувальники не пропустили їх. Слідом за цим активісти почали будувати барикади, а поліція взялася за розгін. У результаті семеро людей (чотири протестувальники і троє поліцейських) отримали поранення.

23 липня стало 40-м днем ​​протестів, які пов'язані з невдоволенням населення урядом, який прийшов до влади після позачергових виборів у травні. За весь час демонстрацій поліція вперше застосувала силу щодо активістів. Акції протесту почалися в середині червня після призначення головою Агентства національної безпеки медіамагната Деляна Пеєвського. Скасування цього рішення не допомогло припинити демонстрації, і тепер населення вимагає відставки всього уряду, звинувачуючи його у зв'язках з олігархами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167