Євроінтеграція України повинна знизити її залежність від Росії, що посилить безпеку на європейському континенті. Крім того, підписання Угоди про асоціацію поверне Україну в сім'ю європейських країн. Таку думку висловили учасники конференції «Україна - ЄС: перспективи та надії».

Зокрема, на думку Анджея Домбровського, депутата Сейму від «Польської селянської партії», приєднання України до ЄС стане важливим чинником безпеки для Польщі.

«Зараз вирішується питання, чи вступить Україна до ЄС, чи надовго залишиться у сфері впливу Росії. Для нас це має бути головним пріоритетом. Він має важливе значення для нашої безпеки. Ми повинні зробити все, щоб Україна якомога швидше стала членом ЄС», - заявив Домбровський.

Його колега по парламенту Бартош Ковнацький, депутат від партії «Право і справедливість», зазначив, що Україна повинна приєднатися до Європи заради впровадження у себе стандартів і цінностей передової цивілізації.

«Я ніколи не був фанатом Європейського Союзу. Я належу до зростаючого числа людей, які вважають, що у своєму нинішньому вигляді він довго не протягне. Тим не менше, я вважаю, що ми повинні прагнути до якнайшвидшого підписання угоди про Асоціацію ЄС та України. Не для того, щоб Україна скуштувала радість спілкування з бюрократією ЄС, яка дико розрослася, але тільки для того, щоб вона згадала, що належить до сім'ї європейських країн, і що, з урахуванням досягнень цивілізації нашого континенту, яка стоїть на основі римського права і християнських цінностей, зобов'язується дотримуватися певних правил поведінки», - заявив Ковнацький.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214