Всі невеликі нафтопереробні заводи перевірять органи Міністерства доходів і зборів. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу після засідання уряду заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Він зазначив, що без застосування відповідних технологій робота цих заводів економічно не обґрунтована. «Питання, за рахунок чого вони існують. Де вони беруть нафту», - запитав міністр.

Клименко підкреслив, що часто такі заводи випускають неякісний бензин, а також ухиляються від сплати податків. «Дуже довго існувала система, коли всім було зручно, крім громадян, які не отримували якісного палива і губили свої автомобілі, та державі, яка недоотримувала податки», - обурився міністр.

За його словами, після перевірок на ринку залишаться тільки ті НПЗ, які працюють у рамках закону і випускають якісне паливо. «Міністерство доходів і зборів зробить все, щоб якість палива відповідала стандартам і не було нелегального виготовлення і підроблення підакцизних товарів, у тому числі і бензину... Всі, хто зловживає на ринку бензину, будуть покарані», - пообіцяв він.

Як раніше повідомляв ForUm, обсяг споживання нафтопродуктів в Україні у січні-квітня 2013 року зменшився на 10,2% або на 314,4 тис. тонн порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 2 млн 775,6 тис. тонн, свідчать статистичні дані Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200