Відреставрована Колона Магдебурзького права буде відкрита 28 липня у рамках заходів з відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Кучук.

«Всі роботи, які місто проводить на виконання завдань Президента України Віктора Януковича з підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, йдуть за графіком. У тому числі своєчасно буде закінчена реставрація комплексу Колони Магдебурзького права. За дорученням голови Київміськдержадміністрації Олександра Попова ми тримаємо роботи на цих об'єктах під постійним контролем», - сказав Кучук.

Заступник керівника Києва розповів, що, крім реставрації самої Колони Магдебурзького права, місто капітально ремонтує сходи до пам'ятника і підземний перехід, який з'єднує Колону з набережною Дніпра. Стіни переходу вже відновлені, зараз на них наносять художній розпис - карту Києва Х-ХІІІ століть.

Нарешті, у рамках ремонту комплексу будуть прикрашені тематичними барельєфами арки біля виходу із підземного переходу на набережну Дніпра, виконане декоративне оздоблення підпірної стінки Набережного шосе, здійснено благоустрій території.

«Все, що сьогодні місто робить у рамках підготовки до ювілею Хрещення Київської Русі, продовжить служити киянам, залучатиме до столиці України іноземних туристів і після святкувань. Тому такі масштабні заходи, як Євро-2012, ювілей Хрещення, безумовно, приносять велику користь Києву», - зазначив Кучук.

Нагадаємо, що, крім комплексу Колони Магдебурзького права, на виконання завдань Глави держави з підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Русі у Києві проводяться ремонтно-реставраційні роботи пам'ятника рівноапостольному князю Володимиру Великому, здійснено благоустрій Володимирської гірки. Також планами підготовки святкувань передбачена реставрація споруд Свято-Флорівського жіночого монастиря, реконструкція дзвіниці Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, пам'ятника княгині Ользі, святому апостолу Андрію Первозванному та просвітителям Кирилу і Мефодію, воріт Свято-Іллінської церкви і т.д.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232