Інфекційну лікарню з території Києво-Печерської лаври перенесуть тільки тоді, коли знайдуть відповідне приміщення. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу у Кабміні заявив міністр культури України Леонід Новохатько.

«Сьогодні всі, хто йдуть на службу в лавру, проходять повз приміщення інфекційної лікарні. Я хочу сказати, що це ненормально у будь-якому публічному місці, не тільки в лаврі, оскільки в лікарні перебуває більше 26 осіб, хворих на СНІД», - сказав він.

Проте міністр підкреслив, що зараз виселяти лікарню ніхто не буде. Він додав, що хворих переселять тільки тоді, коли знайдуть відповідне приміщення на іншій території.

«Ні держава, ні влада, ні церква не збираються йти проти хворих. Переносити лікарню необхідно, але ніхто цього зараз робити не буде», - запевнив Новохатько.

За його словами, аналогічна ситуація і з музеями на території лаври. Міністр нагадав, що питання про виселення музеїв з приміщень лаври вже порушувалося. «Я матиму розмову з владикою Павлом з цього приводу, і впевнений, що музеї залишаться на своїх місцях», - підсумував Новохатько.

Нагадаємо, раніше настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло заявив, що на території заповідника не повинні розташовуватися структури, які не мають стосунку до історії церкви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194