Намагаючись перетворити на власний піар «Врадіївську ходу», опозиціонери відвернулися від лідерів протесту, коли їх заарештували.

Таку думку висловив політолог, керівник Аналітичної групи ім.Григорія Сковороди Валерій Кучерук.

«Отже, «Врадіївська хода» закінчилася закономірно - одного з її ініціаторів і активного учасника заарештували, а від лідерів опозиційних партій, які всю дорогу «примазуються» до акції та активно піарилися на її тлі, ніякої реакції не чутно», - дивується експерт.

Разом з тим він зазначає, що «Батьківщина» «розродилася беззубим прес-релізом, у якому вустами нардепа Павла Петренка «вимагає» від генпрокурора Пшонки не допустити незаконного обмеження свободи для пана Любарця».

Кучерук констатує, що при цьому нардеп ніяк не пояснює, яким чином генпрокурор може вплинути на рішення суду, яке набрало законної сили.

«Але у цій ситуації цікаво інше. Де Яценюк? Де Кличко зі своїм однопартійцем, новоявленим комісаром Катані Капліним, який ще недавно хвалився, що витратив всю депутатську зарплату на харчування учасників ходи? Куди, зрештою, подівся Тягнибок? Невже всі три лідери опозиційних партій, як кажуть злі язики, проводять роботу з виборцями закордонного округу замість того, щоб закликати народ на штурм ізолятора тимчасового затримання, масові акції непокори та показові самоспалення? Не вірю!», - стверджує політолог.

Нагадаємо, що раніше Шевченківський райсуд Києва засудив до десяти днів арешту ініціатора «Врадіївської ходи» Василя Любарця за порушення правил проведення мирних зібрань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176