Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов доручив перевірити якість продукції в мережах громадського харчування у зв'язку з випадками отруєння громадян. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, він заявив у вступному слові, відкриваючи засідання уряду.

«Держава зобов'язана турбуватися про безпеку і комфортні умови відпочинку громадян. Традиційна проблема у літній період - збільшення кількості спалахів харчового отруєння та гострих кишкових інфекцій», - акцентував увагу чиновник.

Арбузов повідомив, що, згідно з даними Державної санітарно-епідеміологічної служби, цього літа було зафіксовано 10 спалахів гострих кишкових інфекцій, із них два - у дошкільних навчальних закладах. У цілому постраждало 186 осіб, із яких 55 дітей.

Перший віце-прем'єр впевнений, що не останню роль в отруєннях громадян зіграла стихійна торгівля продуктами харчування і продаж несертифікованої продукції. «На тлі спеки ми маємо плачевні результати. Доручаю Міністерству охорони здоров'я та Державній інспекції з питань захисту прав ініціювати інспекцію харчової продукції. До недобросовісних виробників повинні бути застосовані жорсткі санкції, аж до позбавлення ліцензії», - резюмував Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163