Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію, що з'явилася у деяких ЗМІ, про затримання у Єгипті громадянина України, у якого нібито було посвідчення «моджахеда Сирії».

«Ми зараз перевіряємо цю інформацію», - повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс у середу вранці.

За інформацією ЗМІ, сили безпеки Єгипту затримали у курортному місті Шарм-еш-Шейх на Червоному морі громадянина України, у якого при обшуку було виявлено «посвідчення моджахеда Сирії», а також єгипетська та іноземна військова форма, знаки з написом «поліція» і чорні прапори з релігійними написами.

Згідно з інформацією, затриманий 23-річний українець на ім'я Рашид проживав зі своєю дружиною в одному із курортних житлових комплексів Шарм-еш-Шейха. Він в'їхав до Єгипту за туристичною візою 30 травня і мав залишити країну 9 липня.

Затриманий українець був після ДТП за участю його автомобіля. Підозрюваний був доставлений до лікарні з травами, а поліцейські при огляді його транспортного засобу виявили виданий владою Сирії документ на ім'я громадянина України з його фотографією, на якій поверх перекресленого офіційного тексту стояв напис «Моджахед, спеціальність - журналіст».

Дружина українця, за інформацією ЗМІ, нібито визнала, що її чоловік воює на боці повстанців у Сирії. Прокуратура Єгипту почала розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236