Цього року вступна кампанія до медичних вузів України б'є всі рекорди.

За словами директора департаменту у роботі з персоналом, освіти і науки Міністерства охорони здоров'я Миколи Осійчука, свій вибір на їхню користь зробили більше 96 тисяч абітурієнтів. Першість утримує Національний медичний університет імені О.О.Богомольця.

«Вступна кампанія, незважаючи на те, що до завершення подачі документів залишається ще кілька днів, обіцяє побити всі рекорди. Вже подали документи 6 463 абітурієнта, торік - 5560», - розповів ректор вузу Віталій Москаленко.

За його словами, загальний конкурс на навчання за державним замовленням становить 24,27 особи на місце, за контрактом - 5,99.

«За окремими спеціальностями конкурс такий: «лікувальна справа» - 28 осіб на бюджет і 16 осіб на контракт, «педіатрія» - 37 на бюджет і 16 на контракт, «медико-профілактична справа» (санітарні лікарі) - 32 на бюджет і 4 на контракт», - повідомив ректор.


А на такі спеціальності, як стоматологія або фармація, де мало бюджетних місць, конкурс просто фантастичний: 100 і навіть 200 чоловік на місце.

Тим часом обсяг державного замовлення 2013 року на підготовку фахівців з медичних спеціальностей збережений на рівні минулого року - 4568 місць, при цьому з них 3,5 тисячі - за спеціальністю «лікувальна справа», 788 - «педіатрія», 200 - «медико-профілактична справа».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313