Організація з безпеки і співробітництва у Європі закликає владу України забезпечити безпеку журналістів і притягнути винних до відповідальності за напад на представників ЗМІ, повідомили у прес-службі ОБСЄ.

«Я закликаю владу зробити все можливе для забезпечення безпеки журналістів та притягти винуватців нападів до відповідальності», - підкреслила представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович.

ОБСЄ висловлює стурбованість у зв'язку побиттям журналіста газети «Дорожній контроль» Олега Богданова біля під'їзду його будинку у Донецьку, а також нападом 18 травня на журналістів Ольгу Сніцарчук і Влада Соделя, передають «Українські новини».

Міятович підкреслила, що безпека журналістів важлива для забезпечення права на свободу вираження, і правоохоронні органи повинні надавати допомогу представникам ЗМІ у здійсненні ними професійних обов'язків.

Вона зазначила, що готова підтримати Україну будь-якими доступними засобами у запобіганні насильства та забезпеченні безпеки журналістів.

Міятович також привітала той факт, що робоча група з питань свободи слова та захисту журналістів при Президентові контролюватиме розслідування обох інцидентів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192