Богословська комісія Ватикану визнала Папу Римського Іоанна Павла II святим.
Дослідники знайшли докази чотирьох чудес, здійснених одним із найпопулярніших понтифіків в історії католицької церкви.

Процедура беатифікації зайняла кілька років. Очікується, що офіційна церемонія відбудеться у грудні.

Спеціальна комісія студіювала інформацію про життя Папи, включаючи листування, а також особисті записи, зроблені до того, як Кароль Войтила став главою Церкви. Зібрані дані були направлені у Конгрегацію канонізації святих. Головним клопотальником (постулатором) беатифікації Івана Павла II став польський священик Славомір Одер, а його формальним опонентом, покликаним оскаржувати твердження про здійснені понтифіком чудеса, - римський священик Джузеппе д'Алонсо.

До третьої річниці смерті Папи був повністю підготовлений так званий рositio - звіт про життя понтифіка на 2 тисячі сторінок. Одер встиг вивчити безліч документів і заслухав свідчення понад 100 свідків, які знали Івана Павла II, а також очевидців або учасників здійснених ним чудес. Втім, головною стала історія 46-річної французької черниці Марі Симон-П'єр. Вона страждала, як і сам понтифік, від хвороби Паркінсона. Жінка вилікувалася у червні 2005 року, через два місяці після смерті Папи, звернувшись до нього з молитвою про допомогу.

Цей випадок вивчали медики й богослови, які дійшли висновку, що подія не має наукового пояснення.

У 2011 році богословська комісія зарахувала Івана Павла II до лику блаженних, максимально наблизивши його, таким чином, до рангу святих. Зазначається, що сам Іван Павло II беатифікував понад 1,3 тисячі осіб і канонізував 482 святих, тобто більше, ніж всі його попередники, разом узяті, з 1588 року, коли була прийнята нинішня процедура зарахування до лику блаженних і святих.

Нагадаємо, Іван Павло II, який обіймав Святий Престол майже 27 років, помер у квітні 2005 року.

Спеціальна комісія кардиналів і єпископів визнала перше чудо, що відбулося при заступництві Іоанна Павла II, в січні 2011 року. Кардинали і єпископи розглядали питання дива після комісії медиків, які наприкінці грудня 2010 року не змогли за допомогою природничо-наукових методів пояснити факт зцілення від хвороби Паркінсона 49-річної французької черниці Марі Симон-П'єр.

За матеріалами: «РБК»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178