У Великобританії 23 липня пред'явили нові звинувачення 25-річному українському аспіранту Павлу Лапшину, якого за день до цього офіційно звинуватили в убивстві 82-річного мусульманина Мохаммеда Саліма.

Чергові звинувачення стосуються трьох спроб вчинити теракт біля мечетей у містах Волсолл, Вулверхемптон і Тіптон, повідомляє «Lenta.ru» з посиланням на Sky News.

Ці епізоди відносяться до періоду між 24 квітня і 18 липня. За даними слідчих, Лапшин купував хімікати, батарейки, годинник і мобільні телефони для складання саморобних вибухових пристроїв.

Як раніше повідомляв ForUm, 25-річному аспірантові із Дніпропетровська пред'явлені звинувачення у справі про вбивство 75-річного пенсіонера із Бірмінгема Мохаммеда Саліма, повідомляється на сайті поліції Уест-Мідлендса.

19 липня на офіційному сайті поліції Уест-Мідлендса була оприлюднена інформація про те, що «двоє українських чоловіків віком 22 і 25 років, яких заарештували у рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл, залишаються під арештом».

20 липня суд Вестмінстерського магістрату продовжив затримання двох чоловіків до 7 днів для проведення слідчих дій.

У цей же день на сайті поліції Уест-Мідлендса була розміщена інформація про те, що арешт одного із двох українців, затриманих за підозрою у причетності до вибухів біля мечеті у Великобританії, пов'язаний з убивством пенсіонера у Бірмінгемі.

75-річний Салім був убитий 29 квітня поточного року по дорозі додому у Бірмінгемі після вечірньої молитви в мечеті, повідомляє видання Birmigham mail. Йому завдали чотири ножові поранення, після чого він помер за кілька метрів від свого будинку.

У понеділок на сайті поліції Уест-Мідлендса з'явилася інформація, що поліція відпустила одного із підозрюваних українців.

У червні в Тіптоні та Уолсоллі сталися вибухи біля мечетей, ніхто не постраждав. Розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе замінування мечеті у Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки були виявлені поблизу.

22 липня посольство Україниув Великобританії підтвердило, що обидва затриманих - громадяни України.

Директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс повідомив, що затриманий у Великобританії громадянин України відмовляється спілкуватися з представниками українського посольства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168