Українська православна церква просить не політизувати святкування 1025-річчя хрещення Русі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив прес-секретар Предстоятеля Української Православної Церкви (Московського Патріархату), голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, протоієрей Георгій Коваленко.

«Ця подія - духовна, культурна, історична, і ми просимо звернути на це увагу. Це не політична подія, тому ЗМІ не повинні політизувати це святкування», - сказав він.

Також Коваленко зазначив, що церква просить органи влади допомогти віруючим безперешкодно дістатися до місць паломництва, зокрема, до хреста апостола Андрія Первозванного, який привезуть у Києво-Печерську Лавру 26 липня.

«Українська православна церква просить віруючих продемонструвати християнські чесноти: терпіння, смиренність і благоговіння перед святими. І ще церква просить політиків не використовувати святкування для досягнення своєї політичної мети або самопіару», - підкреслив протоієрей.

Також він порадив українським політикам згадати про життя апостолів, щоб утриматися від зайвої самореклами під час святкування хрещення Русі.

Нагадаємо, 1025-ліття хрещення Русі відзначатиметься 27-28 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181