Для захисту персональних даних українців при їх транснаціональній передачі, Україні необхідно укласти відповідні договори з США. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив сьогодні у ході прес-конференції заступник голови Державної служби України з питань захисту персональних даних Володимир Козак.

«Між США і Україною немає жодної угоди, яка б визначала захист приватності, у тому числі, захист персональних даних. Все, що у нас є на сьогоднішній день, це саморегулюючий документ, який розробила Американська торговельна палата в Україні щодо умов передачі персональних даних у США. У нас немає договору, аналогічного safe harbor, який є між Євросоюзом і США», - підкреслив він.

Разом з тим, він зазначив, що у разі, якщо українські представництва американських інтернет-компаній порушують сьогодні закон України «Про захист персональних даних», то зобов'язані відповідати нормам Адміністративного кодексу нашої країни. «Тобто на них може бути накладений штраф у розмірі 8,5 тис. грн. Тоді як в Європі такі штрафи сягають 450-500 тис. євро. Звичайно, там штрафи діють», - резюмував чиновник.

Як раніше повідомляв ForUm, глава Держслужби України з питань захисту персональних даних Олексій Мервінський заявив, що кожен українець має право знати, хто і як отримує його персональні дані і куди йде ця інформація.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

567