Учасники масових акцій протесту у Болгарії влаштували у вівторок, на 40-й день демонстрацій, «похорон» уряду Пламена Орешарськи.

Біля будівлі парламенту було встановлено труну - символ уряду, а запрошений священик відслужив молебень, передає «Укрінформ».

«На 40-й день протесту ми не тільки влаштували «похорони» уряду, але і проведемо нічне бдіння, яке розпочнеться о 21:00. А традиційний протест, як завжди, призначений на 18:30 на площі Незалежності» (біля будівлі уряду - ред.), - повідомила агентству група протестувальників.

Під час «похорону» всім людям роздавали традиційні для такої церемонії прощання варені житні зерна і вино.

Від будівлі парламенту учасники протесту вирушили до місця зустрічі президента Болгарії Росена Плевнелієва із заступником голови Єврокомісії Вівіан Редінг, яка у вівторок прилетіла у Софію. Вони наполягатимуть на зустрічі з європейською чиновницею, щоб познайомити її з вимогами про відставку уряду і проведенням нових парламентських виборів.

Нагадаємо, у Болгарії з 14 червня проходять масові акції протесту з вимогою відставки нового коаліційного уряду на чолі з Пламеном Орешанськи. Щовечора після роботи тисячі жителів Софії збираються у центрі на мітинг.

Болгарію сколихнуло призначення головою Служби нацбезпеки Деляна Пеєвськи, який у бутність замміністра держполітики щодо стихійних лих перебував під слідством за підозрою у рекеті. Зараз він володіє практично всіма ЗМІ в країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156