Державна ветеринарна служба Одеси закликає одеситів і гостей міста при купівлі баштанних вимагати експертний висновок лабораторних досліджень якості.

Як повідомляє прес-служба міськради Одеси, на ринки міста, за даними державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи, у продаж надійшли 83 520 кг кавунів і динь. Баштанні культури завезені з Криму, Херсонської, Вінницької, Чернівецької областей, Овідіопольського, Татарбунарського та Кілійського районів Одеської області.

«Для визначення якості та безпеки цієї продукції державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках Одеси вже проведені 536 лабораторних досліджень. У результаті аналізів 18 партій кавунів і динь (4800 кг) вилучені з продажу через перевищення вмісту нітратів. Дані партії, в основному, надійшли з Криму, Херсонської області, а також Овідіопольського та Кілійського районів», - йдеться в повідомленні.

Враховуючи сезонні ризики, Державна ветеринарна служба Одеси, чиї лабораторії проводять експертизи властивостей баштанних культур, закликає одеситів і гостей міста вимагати від продавців кавунів та динь експертний висновок держлабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, яка підтвердить безпеку продукту, що купується.

Крім цього, експерти звертають увагу, що продукція, яка реалізується в несанкціонованих місцях торгівлі, лабораторним дослідженням не піддається.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187