Міністерство соціальної політики має намір підтримувати успішні практики, спрямовані на попередження соціального сирітства, і заохочувати діяльність громадських організацій у цій сфері, повідомили у прес-службі відомства.

«Ми відвідали першу «соціальну квартиру» у Києві, яка була створена для тимчасового перебування хворих і молодих матерів з дітьми раннього віку. Це хороший приклад співпраці органів влади, благодійних та громадських організацій. Ми будемо підтримувати такі практики, спрямовані на попередження соціального сирітства, і заохочувати діяльність громадських організацій у цій сфері», - підкреслила Королевська.

Вона зазначила, що бачить необхідність у відкритті у столиці 15-20 подібних закладів.

Крім того, Королевська повідомила, що на даний момент центри матері та дитини створені у 17 регіонах, останній був відкритий 15 червня у Донецьку. «До кінця року буде відкрито ще у 5 областях, а у 2014 році – в усіх регіонах працюватимуть такі установи», - запевнила вона.

Також міністр зазначила, що в Україні, за офіційними даними, скорочується кількість батьків, які відмовляються від дітей в акушерських стаціонарах.

Зокрема, у 2012 році батьки відмовилися від 566 дітей, у 2011 - 599, у 2010 - 719, у 2009 - 865.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153